Kosten en vergoedingen

Kosten en vergoedingen

Kosten

Afhankelijk van hetgeen er geconstateerd wordt bij het eerste onderzoek zullen de kosten bepaald worden. De podotherapeut informeert u over de kosten en u geeft aan of u daarmee akkoord gaat. De hoogte van de kosten hebben te maken met de persoonlijke therapie. Een eerste bezoek is niet gratis.

Aan de hand van het behandelplan wordt met uw toestemming een “behandelovereenkomst” opgesteld. Uit deze overeenkomst vloeit de verplichting voort om Podotherapie La Croix te vergoeden voor haar geleverde diensten.

Om een indicatie te geven, de kosten kunnen tussen de € 35,00 en € 250,00 bedragen (hiervan zijn de podotherapeutische zolen tussen de €100 en €150 euro). Om verrassingen te voorkomen, raden wij u aan vooraf uit te zoeken hoe u bent verzekerd, voor de podotherapeutische consulten en ook voor de podotherapeutische (steun)zolen.

Vergoedingen

Bij twijfel kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar. Podotherapie wordt door de meeste verzekeraars, geheel of gedeeltelijk, vergoed vanuit de ‘aanvullende‘ pakketten van de ziektekostenverzekering. Dit is wel afhankelijk van uw polis.

Vergoeding voor podotherapie heeft geen invloed op uw “eigen risico”

Toegankelijkheid

Podotherapie is direct toegankelijk. U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist bij ons terecht.

NVvP

Wij zijn aangesloten bij de NVvP (Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten).

Deel dit

Oefeningen

Uw podotherapeut heeft u oefeningen voor thuis meegegeven. Deze oefeningen zijn in een viertal catergorieën (deel 1-4) verdeeld. Binnen deze categorieën kunt u voorbeeld filmpjes afspelen van de desbetreffende oefeningen.

Bekijk de oefeningen
Kosten en vergoedingen